L’ANZA Parabeenvrij/sulfaatvrij

We staan er niet vaak bij stil maar alle L’ANZA producten uit de Advanced Healing Collectie zijn sulfaat- en parabeenvrij. Over parabeenvrij valt te discussiëren of het niet alleen marketing is daar dit conserveringsmiddel van nature zelfs in bosbessen voorkomt en wij er waarschijnlijk elke morgen de tanden mee poetsen. Maar het is gehypet omdat het zo simpel is om te vervangen. Daarom is het ook zo’n groot verhaal geworden; het kost de industrie niets extra. Wat een shampoo wel tot 30% duurder maakt is een sulfaatvrije formule. Het is niet alleen veel duurder om te produceren, maar het is ook nog eens veel moeilijker om een sulfaatvrije shampoo goed schuimend te krijgen. Sulfaatvrij betekent dus echt iets. Het is vele malen milder voor de huid dan sulfaathoudende shampoos. We zouden het bijna vergeten maar de Advanced Healing producten zijn al jaren sulfaatvrij en schuimen ook nog eens de pan uit. Het is voor ons zo normaal geworden, dat we het nog weleens vergeten dat L’ANZA een van de weinige merken is die sulfaatvrije shampoos aan-biedt voor in verhouding zeer scherpe prijzen.

Geef een reactie